Подписка Срещу произвола на монопола стартира и в Стара Загора. Инициативата е част от Националната кампания и е по идея на неправителствената организация Движение за национално единство и спасение (ДНЕС!). Шатрата на старозагорските доброволци е разпъната до Община Стара Загора и ще остане там около три месеца.

„В подписката участие могат да вземат всички граждани, които желаят да подобрят качеството на обслужване от страна на монополистите – електроснабдяване, водоснабдяване и топлофикация. По-късно събраните подписи ще бъдат изпратени в парламента“, заяви за „Старозагорски новини“ Ангел Ангелов, координатор на ДНЕС за област Стара Загора. Още три мобилни станции обикалят из града и събират гласове, допълни още той. Според него е крайно време гражданите да поемат инициативата за по-добро обслужване от монополистите в свои ръце и да се борят за по-голяма прозрачност в действията им.

„Трябва да сме единни, както другите страни в света. Да търсим правата си, за да не сме вечно излъгани…“, коментира пък бившият фронтмен на група „Д2“ Дичо. Освен че подкрепя активно Националната кампания „Срещу произвола на монополите“, попзвездата беше в града на липите заради празничния концерт по случай 5 октомври – Деня на Стара Загора.
„Срещу произвола на монополите“ е първата сериозна инициатива на създадената преди две години неправителствена организация ДНЕС. Досега доброволци в нея са били повече от 10 000 души. „Да накараме държавата да се съобрази с волята на българските граждани“ е сред основните цели на младите активисти. Вчера само за час в града на липите бяха събрани близо стотина подписа…

www.chambersz.com