Над 8 000 варненци са се включили в подписката на движението за национално единство и спасение ДНЕС „Да спрем произвола на монополите“. Подписката стартира на 26 септември и досега в над 70 града на страната са събрани близо 120 000 подписа в подкрепа на гражданското движение Това заяви днес в морската столица от името на организаторите искуствоведът Анджелина Цокова.

Тя посочи още, че действията на организацията са насочени срещу всички монополисти у нас, които са обсебили страната и ни ограбват. „Ние искаме отново да си върнем държавата и затова няма да престанем да изразяваме своята гражданска позиция, като в рамките на установените по закон 3 месеца ще внесем подписката си в Народното събрание. Ще поискаме промени в ДКЕВР, които да разрешат участие на представители на гражданското общество да участват в неговата работа“, коментира още Цокова.

Припомняме, че Движение за национално единство и спасение бе учредено от известни българи от различни сфери на науката, изкуството, медиите, модата и музиката. Сред тях са музикантите от БТР, Влади Ампов – Графа, икономистът Боян Дуранкев, председателят на офицерската легия Раковски Иван Милов, дизайнерката Албена Александрова и други.

Източник: Днес +