Резултати от мониторинг върху дейността на местната власт в община Враца, ще бъдат съобщени от представители на Гражданско движение ДНЕС.

Изследването е проведено през есента на тази година, посочват от организацията.

Данните от мониторинга ще бъдат представени в14.00 часа на кмета на община Враца Костадин Шахов, а от 15 часа в Конферентна зала на Общината (ул. ул. „Ст. Савов“ № 6) ще се състои пресконференция.

По време на пресконференцията ще бъде представена и информация за хода на Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монопилите“.

В събитието ще участват Анжелика Цокова, член на Координационния съвет на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС), Радослав Гетов – координатор на ДНЕС за регион Враца, Пелатия Велчева – член на ОКС Враца на ДНЕС, Латинка Петрова – член на КС на ДНЕС, както и Иво Желев – управител на агенция ЕСТАТ, осъществила изследването върху дейността на местната власт.

Гражданският мониторинг върху дейността на местната власт и подкрепата на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите“ са за са част от цялостната стратегия на Гражданско движение ДНЕС да отстоява интересите на гражданите и да работи за осъществяването на ефективен диалог с държавните институции, в името на подобряване на качеството на живот на българските граждани.

https://inews.bg/