Димитър Тренков е новият председател на Общинския координационен съвет на Движението за национално единство и спасение в Хасково. Той бе избран снощи на Общо събрание, на което присъстваха над 60 симпатизанти на ДНЕС.

Водеща в работата на сдружението ще бъде борбата срещу произвола на монополите, който движението води на национално ниво. ДНЕС стартира подписка срещу предприятията – монополисти през септември миналата година. Целта на инициативата беше да се подобри качеството на обслужване в електроразпределение, ВиК, газоснабдяване и топлофикация.

В рамките на кампанията бяха събрани 700 000 подписа, като 20 000 от тях са от Хасково. В края на декември подписката бе връчена на председателя на парламента Цецка Цачева и държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

В тази връзка в Хасково вече работи приемна за пострадали от монополите. Тя се намира на главната улица в сградата над Пощенска банка. Засега обаче там не работи юрист, както бе анонсирано, тъй като адвокат Димитър Христозов се е отказал. Водят се преговори с друг юрист, съобщиха от ДНЕС.