От утре (6 март) в приемните на „Гражданско движение ДНЕС – Общество срещу произвола“ в цялата страна гражданите ще могат да получават безплатни правни консултации по всички въпроси за нарушение на техните права.

Това заяви Галя Николова, национален координатор на гражданското движение.

Гражданите ще получават още и процесуално представителство чрез завеждане на индивидуални и колективни съдебни искове по най-ниските тарифи. Те няма да са само за казуси срещу монополите, но ще засягат още проблеми свързани с некоректни интернет доставчици и кабелни оператори, взаимоотношения с банки и застрахователни дружества, пострадали от градския и междуградския транспорт, при катастрофи, трудови злополуки, трудово-правни спорове, имотни измами, консултации по европроекти и др.

„Нашите адвокати-доброволци не връщат никого и дават консултации на всички, които търсят съвет или конкретна правна помощ, независимо дали проблемът им се отнася до монополисти или не“, заяви Галя Николова.

Само за изминалата година в приемните на движението са постъпили над 4 000 жалби и сигнали на граждани, посочи Ирена Пейкова, координатор на дейността на приемните на ДНЕС. За тази една година са заведени 437 дела срещу монополисти, като 1/5 от тях са приключили в полза на гражданите, допълни тя.

 

inews.bg