ГД „ДНЕС“ Русе стартира кампания за набиране на доброволци за новата инициатива на движението „ДНЕС помага“- това е доброволческа инициатива в помощ на хора с увреждания и за равен достъп до градска и социална среда.

1. Целеви групи: Трудно подвижни и самотни хора и граждани с физически и зрителни увреждания.
2. Основна цел: Да подпомогнем и разнообразим живота на трудно подвижните и самотни възрастни хора и граждани с физически и зрителни увреждания.
3. Допълнителни цели: равен достъп до градска и социална среда, интеграция в обществото, преодоляване трудния достъп до административни сгради и търговски обекти, равни права, пълноценно и ефективно участие в обществото равноправно с останалите граждани.

Варианти на доброволческа помощ:
1. Изготвяне „Карта на препятствията“- пешеходни пътеки, светофари със звукови сигнали;
2.Културни занимания;
3. Помощ в дома – почистване, пазаруване, гладене, пране;
4.Разходки
5. Придружаване на трудно подвижните и самотни хора и граждани с увреждания до избирателните секции по време на изборите и други.

Кампанията по набиране на доброволци ще продължи до края на месец ноември 2012г.

Включването на желаещите  доброволци става чрез попълване на формуляр в приемната на движението но ул.“Асен Златаров“ № 33, ет. 1, като същият може да се изтегли и от сайта на Движение „ДНЕС“.

Инициативата е национална и ще продължи от 01.12.2012г до 01.04.2013г. През периода на кампанията ще засилим работата си с всички общински и държавни институции и не правителствени организации за да окажем възможно най-пълноценната помощ на нашите съграждани, които се нуждаят от нея.

Телефон за връзка с приемната на „ДНЕС“ в град Русе: 082 524 873

АПЕЛ

Огледай се!
Колко наши съграждани са обречени на затвор в собствения си дом поради трудна подвижност и непроходимост в градска среда…?
Колко от тях са на инвалидни колички…?
Ние, от Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” и Дарик нюз – Русе ще им помогнем!
Ще отделим от нашето време в полза на хората с двигателни проблеми!
Ако си готов, нека заедно да им осигурим възможността, да отидат до лекарския кабинет, да си платят комуналните сметки, да си напазаруват, да излязат на разходка или да стигнат до търсената от тях държавна или друга административна институция…
Включи се в националната кампания „ДНЕС помага”!
Стани доброволец!
Инициативата „ДНЕС помага” е насочена към подобряване живота на трудно подвижните и самотни възрастни хора и граждани с  физически и зрителни увреждания.
Заедно с теб нашата помощ ще е безценна за тях!
Да подарим усмивка и добро отношение на хората, изоставени в собствените си домове!
Те имат същите права и потребности като теб и мен. Да им помогнем да бъдат пълноценна част от нашето общество!
Стани доброволец!

Благодарим ти за готовността да дариш време и емоции, за да направим заедно един човек щастлив!
Да помогнем ДНЕС!