Повече от 20 са доброволците от Хуманитарна гимназия във Велико Търново, които подпомагат дейността на Гражданско движение ДНЕС. Партньорството между двете институции ще продължи и в бъдеще. Младите хора ще работят активно в три клуба – литературен, журналистически и за приложно изкуство, в който ще могат да се изявят не само приложници, а и художници.

Това стана ясно след първата среща на областния координатор на движението Мартин Карагеоргиев и Виолета Белчева от ДНЕС с учениците от училището. Младите хора изразиха готовност да посветят личното си време на каузата на доброволчеството. Те получиха тениски и баджове с логото на гражданската формация. Част възпитаниците на училището са сред участниците в посветения на християнското семейство конкурс и дори спечелиха награди за есеистика.

Младите доброволци се срещнаха и с ръководството на Дома за стари хора във Велико Търново. Директорката Зорица Радловска сподели каква конкретна помощ могат да оказват учениците.

В дните преди коледните празници те ще отделят време да си поговорят с възрастните, да им прочетат свои творби или коледни притчи, да бъдат с тях на разходка из двора на Дома. На някои ще се наложи да отидат да напазаруват на някоя баба или дядо.
И през тази учебна година продължава доброто партньорство между бъдещите журналисти от Хуманитарна гимназия и Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Учениците вече посетиха Медийния център на търновската алма матер и получиха първите ценни уроци от директора Георги Василев. Тази седмица екип на студентската телевизия ще отрази традиционния коледен базар на училището.