Приемането на сигнали за корупция стартира като нова възможност гражданите да ни информират за нередности в приемните на „ДНЕС“ от м. април. Всеки, станал обект или свидетел на корупция, може да се обърне към доброволците в приемните на Движението и да подаде сигнал за оказания му натиск, за поискан подкуп и за извършени нарушения от страна на институциите на местно и централно ниво.

Може да звъните директно и на горещия телефон 02 843 53 56. Сигналите ще бъдат предавани в съответната районна прокуратура.

„ДНЕС“ се ангажира с приемането на сигнали срещу корупция не просто като нова възможност за получаване на информация за нередности в администрацията, а като мисия, с която да напомним, че в държавата ни съществуват закони и морални норми, които следва да се спазват от всички. Защото ние, като представители на гражданското общество, всекидневно ставаме свидетели как почти всички институции в страната се лишават от обществено доверие и не са в състояние или не желаят да работят в полза на гражданите. Една от първите стъпки към нормалното функциониране на институциите е тяхната прозрачност в работата им с хората и коректното отношение към тях. Не веднъж гражданите са се обръщали към нас като към последна инстанция за решаване на проблемите им. Вярваме, че и този път ще заслужим доверието им“, казва Анатолий Антов от ГД „ДНЕС“-Габрово.