Движение „ДНЕС“ за пореден път настоя за постигане на национално съгласие, включително за разрешаване на банковата криза, като призова отново политиците да седнат на една маса и да се разберат за бъдещето на България.

По време на днешния Консултативен съвет при президента, единствено Движение „ДНЕС” изрази ясно своята гражданска позиция. Стотици души се събраха пред президентството с плакати с надписи: „Единна България”, „Да не се делим!”, „STOP на разделението!”, „Да обединим България!”, „Защо не искате силна България?”, “„България е силна, когато е единна”. Те скандираха „България” и „Единство”.

Председателят на Движението за национално единство и спасение Анжелика Цокова призова политиците, които се събраха при президента, да вземат решение по отношение на проблема в банковия сектор. Тя заяви, че задкулисието и непоемането на отговорност от ръководството на БНБ около случилото се с КТБ ще задълбочи още повече финансовата, политическата и социална криза в страната.

„Прокуратурата да разкрие кой е допуснал източването на КТБ и той да поеме своята отговорност. Не искаме държава, в която неясни кръгове управляват родината ни. Искаме пълна прозрачност на това кои доведоха България до настоящата безпрецедентна социално-икономическа, политическа и нравствена криза.”, категорична бе Цокова.

Гражданско движение „ДНЕС” за пореден път призова политиците да постигнат съгласие по между си по отношение на функционирането на институциите, създалата се социална и политическа криза в името на едно по-добро бъдеще за България и българския народ. Повече от 18 месеца гражданското общество призовава политическите лидери и управляващи да мислят повече за България и нейните граждани, а не само за своето политическо бъдеще. Резултат, обаче, няма и до момента. Ние от „ДНЕС” няма да търпим повече – очакваме реални действия от политическата класа, които да доведат до успешни за страната ни резултати.

”ДНЕС” е изключително последователно в своята политика за разрешаване проблемите на българските граждани, което е доказвало многократно. Ще продължи да отстоява интересите на гражданите и ще се бори със задкулисието. Движението за национално единство и спасение ще отстоява българския национален интерес и няма да позволи държавата да бъде управлявана от некомпетентни и безотговорни политици.

Булфото