Среща-дискусия под надслов „Да решим заедно проблемите на нашата община и област“ организират от ГД ДНЕС, съобщи областният му координатор Анатолий Антов. Дискусията ще се състои на 24 септември, от 17.30 часа, в Ритуалната зала на Община Габрово.

Движението отправя поканата си към кандидатите за народни представители от 7-ми МИР, областния управител на Габрово Лиляна Хранова, кмета Таня Христова, председателя на Общинския съвет Николай Сираков, БТПП, синдикатите, медии и граждани от Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

В поканата си ДНЕС уточнява, че дискусията цели и набелязване на конкретни ангажименти, които ще поемат кандидатите за народни представители, ако бъдат избрани за  такива от населението на област Габрово.

Проблемите, които ще бъдат дискутирани на срещата, са формулирани въз основа на предварителна анкета, която ДНЕС е разпространило в Габрово.

ДНЕС призовава всички инициативни граждани, институции и местната преса, имащи отношение към проблематиката, да се присъединят към дискусията. „На мнение сме, че организираната от нас среща ще допринесе за изясняване на проблемите, стоящи на дневен ред в областта и общината и ще формулират предстоящи законодателни инициативи, които ще променят средата н Габрово и в България, в полза на всички“, с поделя областният координатор на ДНЕС Анатолий Антов.