Среща-дискусия под надслов „Да решим заедно проблемите на нашата община и област“, организирана от ГД ДНЕС-Габрово, която се състоя в сряда вечерта в Ритуалната зала на Община Габрово, показа отношението на управляващите в нашия град и това на държавата към проблемите на хората.

На форума присъстваха много граждани, общински съветници и представители на НПО-та от Габрово, но за пореден път голяма част от кандидатите за народни представители не дойдоха пред хората, за да чуят проблемите им.

„Както това направиха Община Габрово и Областният управител на Габрово. Ние питаме, така ли работите с гражданските структури, уважаема госпожо Кмет и Областен управител? Кои, ако не и ние като част от българските данъкоплатци, ви плащаме добрите заплати, за да ни чуете, когато е необходимо? Но като цяло, не сме учудени от поведението на общинската администрация. По принцип те се държат хладно и дистанцирано, когато им се казват нелицеприятни неща. Нека гражданите да си правят съответните изводи“, заяви Анатолий Антов, областен координатор на ГД „ДНЕС“.

Срещата беше уважена от Кирил Добрев и Николай Григоров от Коалиция „БСП лява България“, Никола Митев и Ивелина Йосифова от КП „България без цензура“, КП „Десните“ – водач на листата Христо Панчугов, Валентин Енев – водач на листата на АБВ, Димитър Методиев – водач на листата на Левицата и Зелената партия, Ценко Горчев от ПП „Република БГ“ и ДПС с представител Христо Башев.

Според 526 анкетирани габровци в центъра на града, крайните квартали и селата, най-важният проблем на Габрово е безработицата и демографската катастрофа, застаряването на населението – 78% от анкетираните. Останалите проценти се изразяват в двата проблема – чистота и озеленяване, и липса на достъпна инфраструктура и паркоместа.