В Разград стартира подписката на „Шоуто но Слави” за референдум за промяна на политическата система. Шатрата за събиране на подписи на съгласните с въпросите в анкетата е на централния площад, до фонтаните пред Общинския културен център.
Всеки ден, в продължение на следващите три месеца, доброволци, организирани от движение „ДНЕС”, ще дежурят в шатрата. Подписи ще се събират още в приемната на Гражданско движение „ДНЕС” на ул. „Цар Асен“ 5, в  Исперих на ул. „Дунав“ 12 и в Кубрат – ул. „Княз Борис I” 11. Отделно, анкетьори ще обикалят училища, учреждения, фирми и жилищна комплекси с листите за подписката в ръце. След последните поправки в закона за референдумите „Шоуто на Слави“ трябва да събере 400 000 подписа, за да принуди властта да насрочи дата за допитването.

Въпросите са шест:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
/e-Razgrad/