673 481 подписа на граждани от цялата страна, събрани в 147 класьора, внесоха днес (8 февруари 2016 г.) в Народното събрание Инициативният комитет на Референдум „Шоуто на Слави” и Гражданско движение „ДНЕС“, което беше официален партньор на инициативата и координираше работата на мрежата от доброволци.

„Това е само началото! 673 481, но това не са подписи, а съдби. Това са 673 481 мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби. По закон трябва да са събрани 400 хил., а са събрани 673 481 мечти“, каза Слави Трифонов при връчването на класьорите на ръководството на Народното събрание.

„Политиците нямат никаква дума в момента. Да не мислите, че това са измислени подписи? Това 673 481 личности“, категоричен беше Трифонов. На въпрос дали възнамерява да влиза в политиката, за пореден път водещият отрече. „Партиите за мен не съществуват в този им вид“, обясни той и добави, че ако политиците си позволят да променят въпросите за референдума, „ще си понесат последствията“.

Събирането на подписите стартира на 10 ноември 2015 г. с шест въпроса, целящи промяна на политическата система. В инициативата се включиха всички структури на „ДНЕС“, стотици доброволци и граждани от цялата страна. Пълномощници на Инициативния комитет за цялата страна са областните координатори на Движение „ДНЕС“, което е основен партньор на инициативата. Инициативният комитет на „Шоуто на Слави” и „ДНЕС” събраха необходимия брой подписи, задължаващи народните представители да приемат решение за произвеждане на национален референдум.