Над 6 300 жители на област Разград са де подписали в подкрепа на референдума Слави Трифонов, съобщи Евгения Петрова от Движение ДНЕС за Разград.

Тя благодари на всички жители на областта, които с подписите си са застанали зад правото си да бъдат питани, проявили са своята гражданска активност и показали, че искат да определят настоящето си и бъдещето на децата си.

“ГД ДНЕС-Разград изказва искрената си признателност на всички доброволци, които не пожалиха силите и времето си, а някои и лични средства, за да успеем”, каза още Петрова. Тя посочи, че подписката за свикване на референдум за промяна на политическата система, предложен от екипа на „Шоуто на Слави” в региона е подкрепена от хора на всякаква възраст. Най-активни са били в Разград, Кубрат и Исперих. Подписката е подкрепена и от жители на общините Лозница и Завет.

В събирането на подписи са се включили много доброволци, като най-възрастната е била 84-годишна разградчанка, която успяла да събере към 500 подписа. Много активни са били и пенсионерите Йорданка Коцева от областния град и Стефан Генчев от Завет, които успели да съберат по 300 подписа.

Общо 673 481 подписа внесе в Народното събрание Инициативният комитет на „Шоуто на Слави” за провеждането на национален референдум за промяна на политическата система. Инициативата беше обявена от телевизионния водещ през лятото на миналата година, като бяха формулирани шест въпроса. В нея се включиха доброволци от цялата страна, а основен партньор по места беше Гражданско движение ДНЕС.

Събирането на подписи стартира на 10 ноември 2015 г. Предстои проверка на ГРАО за истинността на представените данни. Ако валидните парафи са над 400 000, допитването ще се проведе.

ТОП новини