Движението призовава: Граждани, не се страхувайте! Подавайте сигнали за нарушения на тел. 0882 965 800

 

Ако желаете да се включите като наблюдател на изборите, запишете се ТУК

„ДНЕС“ ще следи и за нерегламентирано купуване на гласове – гаранция за свободен, прозрачен и честен вот.

 

ЦИК с решение № 813 от 27.10 регистрира Гражданско движение „ДНЕС“ като неправителствена организация за участие с наблюдатели в изборите на 14 ноември 2021 г. за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители.

Основен акцент в дейността на Движение „ДНЕС“ е отстояване интересите и правата на гражданите. Важна мисия днес за всички свободомислещи българи е опазването на демокрацията и върховенството на закона! С обединени усилия да защитим и гарантираме честността и свободата на нашия избор.

Вече работи и национален горещ телефон – 0882 965 800!  Всеки гражданин ще може да подава сигнали за нарушения, свързани с изборите.

Припомняме, че Гражданско движение „ДНЕС” през есента на 2015 г. стана основен партньор на националната подписка за референдум по 6 въпроса, организиран от Слави Трифонов.

 

 

Движение „ДНЕС“ зае активна гражданска позиция и изрази възмущението си, когато на 28 юли 2016 г. Конституционният съд под натиск премахна три от въпросите на референдума. В деня на изборите  – 6.11.2016 г. постъпиха десетки сигнали от цялата страна за изборни нарушения.

 

Иван Червеняшки

673 481 подписа за референдума влязоха в парламента

 

От ,,ДНЕС“ започна и разследването за липсата на достатъчно пликове за бюлетините около референдума. Бяха установени драстични несъответствия, които не бяха отстранени и това беше използвано за елиминирането от страна на ЦИК на 13 000 гласа и по този начин непризнаването избора на милиони българи като задължителен.

 

Движение „ДНЕС“ взе участие като граждански наблюдател и на изборите за представители в Европейския парламент от Република България на 25.05.2014 г. 8151 доброволци – членове, симпатизанти и съмишленици на „ДНЕС”, както и членове на партньорски организации, бяха регистрирани от ЦИК като наблюдатели.

Хиляди доброволци се включиха като наблюдатели и на изборите за общински съветници и за кметове, както и за паралелно провеждания национален референдум за електронното гласуване на 25 октомври 2015 г.

 

Информационен сайт ДНЕС News