Проявата е със съдействието на Аналитичен клуб за прогнози „Екзаминър“

ТЕМИТЕ:

  • Значимостта на предстоящите местни избори на фона на политическата нестабилност в страната и динамичната геополитическа ситуация
  • Каква е ролята на българските общини за генералния политически пейзаж?
  • Ще надделеят ли над политическата турбуленция в страната местните избори или тъкмо обратното – ще потънат заедно с недоверието на избирателите?
  • Управляващото мнозинство и местният вот – партньори или…?
  • Какви трябва да бъдат следващите градоначалници и общински съветници – представители на традиционна партия, нови лица в партийния живот или независими кандидати, които да обединяват безпристрастно?
  • Ще успеят ли местните избори да събудят заспалия политически ентусиазъм на гражданите и да ги мобилизират да отидат до урните в края на октомври?

Едни от най-влиятелните представители на аналитичен клуб за прогнози „Екзаминър“: Юлий Павлов, Страхил Делийски, доц. Татяна Буруджиева, Любомир Стефанов, Христо Панчуков, дават правилните отговори, обобщават актуалните обществени нагласи и коментират възможните електорални поведения в експертния дебат по време на форума „Местната власт – сила, доверие и перспективи.

Заедно с този толкова важен разговор за бъдещето на България и общините в страната, Гражданско движение „ ДНЕС“ дава старт на инициативата  „Кметът – обещания и резултати“. Въпросите, обсъдени със  социолози и политолози, ще зададем и на терен, по места, през доброволци от Гражданско движение „ДНЕС“, “Будно Габрово“ и  съмишленици.

 

АКЦЕНТИТЕ:

  • Изпълнили ли са градоначалниците предизборните си обещания?
  • Кои са отличниците и кои кметове избирателите изпращат на поправителен?

Отговорите ще търсим в цяла България, както чрез анкети лице в лице и през онлайн платформа за гласуване. Резултатите ще обявим публично средата на месец септември.

Целта ни е както да откроим основните проблеми и  нужди на обществото ни по отношение на местната власт, така и да спомогнем за повишаването на гражданската отговорност, а оттам и на избирателната активност на предстоящия местен вот през есента.

Очаквайте подробности!

« на 2 »