Изпълнили ли са градоначалниците предизборните си обещания?

Какви трябва да бъдат следващите градоначалници и общински съветници- представители на традиционна партия, нови лица в партийния живот или независими кандидати, които да обединяват безпристрастно?

Личността или подкрепящите формации имат значение днес?

Добър или отличен е нашия  кмет или  избирателите ще го изпратят  на поправителен?

 

Отговорите ще търсим в цяла България чрез инициативата ни „Кметът- обещания и резултати“. Въпросите, обсъдени с някои от най-авторитетните социолози и политолози , ще задаваме и на терен, чрез наши съмишленици и доброволци. Инициативата бе обявена на 16 юли на среща в столицата със социолози от клуб за прогнози „Екзаминър”.

Анкетата ще се провежда както чрез директни анонимни анкети, така и онлайн -> ЛИНК

Инициативата е естествено продължение на работата на ГД „ДНЕС“ през годините и реализираните от нас мониторинги на местната власт. Те стартираха през пролетта на 2008 г., непосредствено след местните избори и се проведоха на територията на всички големи общини.

Гражданското наблюдение върху дейността на местната власт е част от цялостната стратегия на Движение „ДНЕС” да отстоява интересите на гражданите и да работи за осъществяването на ефективен диалог с институциите в държавата, в името на подобряване на качеството на живот на българските граждани.

ДНЕС решаваме да зададем същите въпроси, но лично – без посредници, лице в лице с хората, за да чуем техните откровени отговори и да обсъдим възможните решения. Резултатите ще обявим публично средата на месец септември.

 

Свързани публикации:

Граждански представители от 140 общини, организирани от Движение „ДНЕС“, дебатират на форум „Местната власт – доверие, сила и перспективи“

Движение „ДНЕС“, Форум „Местната власт – сила, доверие и перспективи“ /СНИМКИ/