Доброволци питат гражданите какво е свършил и какво не градоначалника Хасан Азис

 

На 16 юли в гр.София Гражданско движение „ДНЕС“ организира национален форум „Местната власт – доверие, сила, перспективи“. В дискусията участваха представители от над 140 общини и анализатори от клуб „Екзаминър“, сред които Юлий Павлов, Страхил Делийски, Татяна Буруджиева, Любомир Стефанов, Христо Панчугов. Заедно с този толкова важен разговор за бъдещето на България и общините в страната, Гражданско движение „ ДНЕС“ даде старт на инициативата „Кметът – обещания и резултати“

Националният старт бе даден от Кърджали, където стартира анкета сред гражданите за оценката им за управлението на градоначалника доц.д-р Хасан Азис и изпълнените и неизпълнените от него обещания. В 10,30 часа в Градската градина жителите на града и общината ще могат да попълнят анкетни листове. Анонимността им е гарантирана. Анкетирането ще продължи до 31 август. Анкетьорите ще провеждат допитването в Градската градина всеки вторник и четвъртък. 

Това съобщи за Кърджали бг вести координаторът на гражданско сдружение „Днес” за Южна България. Той посочи, че анкета тече в цялата страна. За Кърджали резултатите ще бъдат обявени на 1 септември, а за страната на 15 септември.

Ето и някой от въпросите в анкетния лист: Как определяте ефективността на кмета в съотношение „предизборни обещания – резултати“? Моля, посочете трите най-важни ангажимента на кмета на общината, които са били изпълнени успешно. Моля, посочете трите най-важни ангажимента на кмета на общината, които НЕ са били изпълнени задоволително.

„Идеята е да се напипа пулса и настроенията на гражданското общество в Кърджали и общината. Целта е да бъде максимално представителна, да обхване максимален брой хора от различни сфери, възраст, пол, етнос. Анкетата съдържа 14 въпроса.“, каза за Арда нюз Димитър Кутелов, представител на ГД „ДНЕС“.

„Кметът – обещания и резултати“ е естествено продължение на досегашните инициативи на гражданско сдружение „Днес”. Инициативата бе обявена на 16 юли на среща в столицата със социолози от клуб за прогнози „Екзаминър”, сред които Татяна Боруджиева и Юли Павлов. Това каза още Димитър Илчев.

Може би много хора ще си зададат въпроса „Защо при наличието на толкова много квалифицирани професионалисти от аналитичен клуб за прогнози „Екзаминър“, такова допитване се прави самостоятелно от нас гражданите?“. Отговорът е в изпълнението.

Ние поддържаме доброволчески организации в цялата страна именно благодарение на своето активно присъствие и граждански ангажимент в обществото. Нашата готовност за разговаряме, да поемаме ангажименти и да ги изпълняваме, са в основата на дейността и мисията ни. Ето защо решихме да проведем проучването си на терен самостоятелно- чрез нашите членове, съмишленици, доброволци. Лично ще питаме хората в цяла България за мнението им по отношение на местната власт. Лично ще получаваме обратната им връзка- както чрез отговорите им в анкетите, така и като допълнителни мнения, коментари, идеи, предложение, каза още Димитър Илчев.

Анкетата „Кметът – обещания и резултати“ можете да попълните и онлайн ТУК!

Гражданско движение „ДНЕС“ стартира националната инициатива „Кметът – обещания и резултати“