В общината стартира гражданската инициатива „Кметът–обещания и резултати“

 

С желание за промяна към просперитет на община и област Ямбол, доброволци и активисти на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС” се събраха в хотел „Диана Палас“.

С нескрита гордост дългогодишният координатор на движението Стойка Желязкова припомни за провежданите граждански инициативи през годините, резултатите от тях и ползите за гражданите, живеещи не само на територията на област Ямбол, но и в цялата страна.

снимка: Стойка Желязкова, координатор на ГД ДНЕС – Ямбол

 

Националната инициатива „Кметът–обещания и резултати“, ще се  реализира и в общините на областта, чрез провеждане на масови анкети, обсъждаха на събранието доброволците.

От изказванията стана ясно, че настоящият екип в Община Ямбол – кмет и общински съветници, си вършат сравнително добре работата и инициативата ще даде насоки, ще спомогне за поставяне на новите цели и разрешаването на стоящите проблеми и най-важното – ще помогне за намиране на верния път за тяхното разрешение.

Доброволците обсъждаха предстоящите общински избори, както и основните приоритети в работата на местната организация

Участниците във форума дебатираха различните възможни варианти и развития за изборите, съобразно спецификата на всяка община.

Движението ще лансира граждански листи в различните общини от областта. Ще издигнем и подкрепим хора, работили през годините, за достойни граждански каузи и за разрешаване проблемите на града и общината, обяви Йорданка Тотева.

По предложение на общините Стралджа и Елхово, новият Областен координационен съвет на Движение „ ДНЕС“ – Ямбол вече се състои от 5 души с председател Стойка Желязкова и заместници Нели Илчева и Веска Милкова.

 

Повече за инициативата „Кметът–обещания и резултати“ вижте тук:

 

***

 

За Гражданско движение „ДНЕС“:

Движение “ДНЕС“ обединява в национална мрежа граждани и десетки неправителствени формации от цялата страна.

“ДНЕС“ със своите партньори разполага с доброволчески организации в 186 общини на България.

Сред основните инициативи на Движението са:

– „НАЦИОНАЛНАТА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА НА МОНОПОЛИТЕ“, събрала над 760 000 подписа и внесена за разглеждане от Народното събрание

– доброволческа инициатива „ДНЕС ПОМАГАМЕ“ в помощ на възрастните и трудноподвижни хора

– инициатива „ЗАЕДНО ДА ИЗБЕРЕМ И РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШИЯ ГРАД И ОБЩИНА“, чрез която се „принуждават“ кметовете на общини и големите населени места да разрешават сериозни местни проблеми

– провеждане МОНИТОРИНГИ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ по отношение изпълнение предизборните обещания на градоначалниците

– Движение „ДНЕС“ привлича доброволци и организира екипи за НАБЛЮДЕНИЕ НА ИЗБОРИТЕ, за да гарантира тяхната честност.

– Гражданско Движение „ДНЕС“ предостави своя организационен и човешки потенциал за провеждането на НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА по организирането на референдума на „Шоуто на Слави“ за промяна на изборната система. Организацията е партньор на референдума.

Целогодишно на територията на цялата страна Движение „ДНЕС“ в партньорство с други сдружения и НПО организира локални граждански инициативи и протестни акции в подкрепа на различни каузи – образователни, екологични. 

ОСНОВНА ЦЕЛ на Гражданско движение „ДНЕС“ е да отстоява и разрешава проблемите на хората чрез своята национална доброволческа мрежа. Организацията разчита на доброволци и свои съмишленици, за които това е чест и привилегия.