Протестно негодувание срещу нелеп проект в красивата ни стара столица буни гражданите на града

В последния ден на август стартира националната инициатива „Кметът – обещания и резултати” и във Велико Търново.

Според Силвия Кирилова, областен координатор на „ДНЕС“, десетките доброволци са запознати много добре с провеждането на кампанията по инициативата за наблюдение изпълнението на предизборните обещания на кметовете, както и по спазването на механизмите, за да не се опорочат нейните същност и цели.

Доброволците на движението възнамеряват да имат изключително гражданско участие на предстоящите местни избори, но не участие на всяка цена, а заради гражданите и най-вече по отношение съпорт за разрешаването на редица наболели градски проблеми.

В провеждането на инициативата доброволците виждат и възможността да бъдат поканени и кандидатите за кметове от различните партии, които в публичен дебат да изложат своите намерения, както и да дадат техните обещания за развитие на общините и кметствата.

Срещу нелепия проект на кръговото обръщало при „Старото Военно училище“ негодуват болярите на старата ни столица и подемат гражданска инициатива да се установи контакт с потърпевши хора, както и да се привлекат експерти, които да сътрудничат на Движението.

Да се изготви програма в различните сектори за развитие на област Велико Търново предложиха и помощник-областните координатори Деню Маркилев, Дилян Велев и Даниел Банков.

Повече за инициативата „Кметът–обещания и резултати“ вижте тук:

***

За Гражданско движение „ДНЕС“:

Движение “ДНЕС“ обединява в национална мрежа граждани и десетки неправителствени формации от цялата страна.

“ДНЕС“ със своите партньори разполага с доброволчески организации в 186 общини на България.

Сред основните инициативи на Движението са:

– „НАЦИОНАЛНАТА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА НА МОНОПОЛИТЕ“, събрала над 760 000 подписа и внесена за разглеждане от Народното събрание

– доброволческа инициатива „ДНЕС ПОМАГАМЕ“ в помощ на възрастните и трудноподвижни хора

– инициатива „ЗАЕДНО ДА ИЗБЕРЕМ И РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШИЯ ГРАД И ОБЩИНА“, чрез която се „принуждават“ кметовете на общини и големите населени места да разрешават сериозни местни проблеми

– провеждане МОНИТОРИНГИ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ по отношение изпълнение предизборните обещания на градоначалниците

– Движение „ДНЕС“ привлича доброволци и организира екипи за НАБЛЮДЕНИЕ НА ИЗБОРИТЕ, за да гарантира тяхната честност.

– Гражданско Движение „ДНЕС“ предостави своя организационен и човешки потенциал за провеждането на НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА по организирането на референдума на „Шоуто на Слави“ за промяна на изборната система. Организацията е партньор на референдума.

Целогодишно на територията на цялата страна Движение „ДНЕС“ в партньорство с други сдружения и НПО организира локални граждански инициативи и протестни акции в подкрепа на различни каузи – образователни, екологични.