Богатият опит на Георги Стефанов (новият член на КС) вещае успехи.

С граждански листи ще се включат активистите на „ДНЕС“ заради просперитета на града и общината

На областно събрание на доброволците от „ДНЕС“-Разград бе представена националната инициатива ”Кметът – обещания и резултати”. Активистите положиха и основите за съставяне на граждански листи за общински съветници.

Провеждането на анкетата за това какво е свършил и какво не кметът и какво да свърши новият, най-вярно ще отрази изпълнението на предизборните обещания на настоящите кметове, както и поетите ангажименти от кандидатите за местна власт на предстоящите избори. Това заявиха единодушно присъстващите, след като досегашният областен координатор за област Разград Николай Кочанов разясни съдържанието на анкетите и начинът на провеждането на допитването.

Поставени за разискване бяха много настоящи проблеми, които местната власт сякаш умишлено не решава, и то по въпроси, които касаят граждани не принадлежащи към определена партия.

Куп задачи си поставиха активистите за перспективите и бъдещата дейност на „ДНЕС“. Доброволците отчетоха добре свършена работа и запазиха сегашния състав на областният съвет от трима души.

Участниците в областната среща избраха за областен координатор Георги Стефанов с помощници  адвокат Албена Тодорова и Мариан Георгиев.

Повече за инициативата „Кметът–обещания и резултати“ вижте тук:

***

За Гражданско движение „ДНЕС“:

Движение “ДНЕС“ обединява в национална мрежа граждани и десетки неправителствени формации от цялата страна.

“ДНЕС“ със своите партньори разполага с доброволчески организации в 186 общини на България.

Сред основните инициативи на Движението са:

– „НАЦИОНАЛНАТА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛА НА МОНОПОЛИТЕ“, събрала над 760 000 подписа и внесена за разглеждане от Народното събрание

– доброволческа инициатива „ДНЕС ПОМАГАМЕ“ в помощ на възрастните и трудноподвижни хора

– инициатива „ЗАЕДНО ДА ИЗБЕРЕМ И РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШИЯ ГРАД И ОБЩИНА“, чрез която се „принуждават“ кметовете на общини и големите населени места да разрешават сериозни местни проблеми

– провеждане МОНИТОРИНГИ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ по отношение изпълнение предизборните обещания на градоначалниците

– Движение „ДНЕС“ привлича доброволци и организира екипи за НАБЛЮДЕНИЕ НА ИЗБОРИТЕ, за да гарантира тяхната честност.

– Гражданско Движение „ДНЕС“ предостави своя организационен и човешки потенциал за провеждането на НАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА по организирането на референдума на „Шоуто на Слави“ за промяна на изборната система. Организацията е партньор на референдума.

Целогодишно на територията на цялата страна Движение „ДНЕС“ в партньорство с други сдружения и НПО организира локални граждански инициативи и протестни акции в подкрепа на различни каузи – образователни, екологични.