Гражданско Движение „ДНЕС“ стартира национална инициатива „МОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ“. Идеята е продължение на мониторинг на местната власт, осъществяван от Движението от 2008 г.

Основната ни цел тогава беше: селектиране на най-важните проблеми на общините и ангажиране на кметовете и общинските съветници, за да:

  • се отнасят отговорно към поетите от тях обещания и ангажименти;
  • защитават интересите на гражданите;
  • работят в полза на хората за разрешаването на техните проблеми и да се борят за просперитет на града и региона си.

Мониторингът на местната власт доказа, че гражданското общество е неразделна част от живота и функционирането на една община. Припомнихме на управниците, че гражданинът е над всичко и нищо непрозрачно не може да има в работата им, а хората имат право да знаят всичко, което се случва в общината.

Нека го направим и сега! Нека покажем и осветлим проблемите и несправедливостите около нас!

Приятели,

Пишете ни за всяка несправедливост и неразрешен проблем!

Да бъдем активни граждани, да покажем най-големите проблеми и несправедливости, които забелязваме или с които сме се сблъсквали до момента!

Споделете с нас всичко, което ви възмущава!

Покажете снимки и видеоклипове, които предизвикват вашето недоволство и гняв.

Да разкрием всеки неразрешен проблем и да се борим с обединени усилия за решаването му!

Заедно да извадим на светло всичко, което трови българското общество.

Ние ще избираме най-фрапантните и страховити примери за несправедливости в България и ще ги публикуваме на нашия сайт и Фейсбук страници – национална и регионални. Впоследствие ще обобщим и ще покажем пред обществеността най-фрапантните несправедливости и неразрешени проблеми в общините от цялата страна. Заедно ще се борим да ги разрешим.

Изпращайте всичко на  office.dnes.bg.org@gmail.com, чрез съобщения на нашите Фейсбук страници – централна и регионални във всеки областен град. Обаждайте се и на нашия горещ телефон – 0877 690 874.

Очакваме ви! Промяната започна! Подкрепете я с вашата гражданска и непримирима позиция!

Да покажем, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!