• Изпълнили ли са градоначалниците предизборните си обещания?
  • Какви трябва да бъдат следващите градоначалници и общински съветници- представители на традиционна партия, нови лица в партийния живот или независими кандидати, които да обединяват безпристрастно?
  • Личността или подкрепящите формации имат значение днес?
  • Добър или отличен е нашия кмет или избирателите ще го изпратят на поправителен?

Отговорите ще търсим в цяла България чрез инициативата ни „Кметът- обещания и резултати“. Въпросите, обсъдени с някои от най-авторитетните социолози и политолози , ще задаваме и на терен, чрез наши съмишленици и доброволци. Инициативата бе обявена на 16 юли на среща в столицата със социолози от клуб за прогнози „Екзаминър”.

Проучването се провежда чрез директни анонимни анкети и онлайн  ТУК.

Инициативата е естествено продължение на работата на ГД „ДНЕС“ през годините и реализираните от нас мониторинги на местната власт. Те стартираха през пролетта на 2008 г., непосредствено след местните избори и се проведоха на територията на всички големи общини.

Гражданското наблюдение върху дейността на местната власт е част от цялостната стратегия на Движение „ДНЕС” да отстоява интересите на гражданите и да работи за осъществяването на ефективен диалог с институциите в държавата, в името на подобряване на качеството на живот на българските граждани.

ДНЕС решаваме да зададем същите въпроси, но лично – без посредници, лице в лице с хората, за да чуем техните откровени отговори и да обсъдим възможните решения. Резултатите ще обявим публично в средата на месец септември.

Новини за инициативата